Hőszivattyú

A hőszivattyúról…

A hőszivattyú olyan berendezés, amely alacsonyabb hőmérsékletű környezetből von el hőt, és azt magasabb hőmérsékletű területre vezeti. Ez az általunk forgalmazott termék (levegő-víz hőszivattyú) esetén azt jelenti, hogy a téli hideg levegő hőtartalmát a melegebb épületbe szivattyúzza át. Ideális olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésre vezetékes gáz. Napelemmel kiegészítve akár teljes mértékben kiváltható a fosszilistüzelőanyag-felhasználás.

A csomag tartalma

Hőszivattyú

Az egyszerű telepítés miatt cégünk a levegő-víz hőszivattyúk alkalmazását javasolja. A berendezést kültéren kell elhelyezni és csővezetékkel kell rákötni a meglévő fűtési rendszer betáplálási pontjára (pl. osztó-gyűjtő). A hőszivattyús rendszer kiváltja a meglévő fűtési rendszert, ezért fűtésrásegítésre a csomagon belül nincs lehetőség. A csomagnak létezik HMV-előállítással kiegészített változata is, ekkor a hőszivattyú magasabb fűtésivíz-hőmérsékletet állít elő.

Fűtési puffer / HMV-tároló

A rendszer hatásfokának növelése érdekében – a fűtési-hűtési rendszer víztérfogatának függvényében – beépíthető 200-300 literes puffer tároló, amely révén a szivattyúnak kevesebb alkalommal kell ki-be kapcsolnia, és az egyenletesebb üzemmel 15-20% energia is megtakarítható.

Amennyiben HMV-előállításra alkalmas csomagunkat választja, úgy szüksége lesz egy melegvíz-tárolóra is.

Egyéb elemek

A csomag tartalmazza a hőszivattyú elhelyezését, a kültéri és beltéri egységek közötti összecsövezést és elektromos összeköttetést, illetve egyéb szerelési anyagokat, kiegészítőket. Ezen kívül tartalmazza a helyszíni felmérés és a termékdokumentáció költségét, valamint a H-tarifás (vagy Geo tarifás) mérő kialakítását és annak adminisztrációs költségeit, a hőszivattyú rákötését az új mérőre.

 

Egységcsomag tartalma

A hőszivattyús rendszert egységcsomagban értékesítjük. A korábbi online vagy személyes audit során meghatározott paramétereknek megfelelően értékesítési kollégánk meghatározza a szükséges csomagméretet, és helyszíni felmérést követően ajánlatot készít. Az ajánlat tartalmazza az esetleg szükséges további munkák költségét is.

Helyszíni felmérés, adottságok figyelembevétele

A helyszíni felmérés során értékesítő kollégánk felméri a telepítéshez szükséges további adatokat. Ez lehet például az elbontásra ítélt berendezések száma, a csővezetékek hossza. A felmérés során határozzák meg az úgynevezett szekunder  rendszerben (fűtési  rendszer, hőleadók) esetleg szükséges módosításokat is. Hőszivattyús rendszerre csak abban az esetben adunk ajánlatot, ha a fűtési rendszer alkalmas a hőszivattyú fogadására, vagy gazdaságilag ésszerű átalakítással azzá tehető.

Megvalósítás, határidők

Az ajánlatkérés feltétele, hogy Ön rendelkezzék online vagy személyes auditunkkal. Értékesítő kollégánk igény esetén felkeresi Önt, és öt munkanapon belül elküldjük ajánlatunkat.

A megrendeléstől számított 15 munkanapon belül megkezdjük a kivitelezést, amelyet a helyszíni adottságoktól és az időjárástól függően 3-5 nap alatt elvégzünk.

ajanlatkeres_g.png