2015.  február 11. szerda 09:12

Jelentősen megélénkülhet a hazai banki hitelezés a kormány, az Erste Bank, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) megállapodása nyomán. Ennek értelmében ugyanis az osztrák hátterű pénzintézet mintegy 170 milliárd forintos hitelprogramot indít a hazai gazdasági növekedés elősegítése érdekében.

Az utóbbi hónapokban több magyarországi kereskedelmi bankban is tulajdonrészt vásárolt a kormány, ám a tegnap megkötött ügylet kapcsán igazán örömteli fejleményekben bízhat az energetikai ágazat és a közvélemény energiahatékonyság iránt elkötelezett tábora. Az Erste Group ugyanis saját honlapján bejelentette, hogy 550 millió eurós (átszámítva megközelítőleg 170 milliárd forintos), hároméves hitelprogramot indít hazánkban. Az összeget három terület között tervezik megosztani, a közszféra dolgozóinak juttatott 250, valamint az őstermelőknek nyújtott 200 millió euró mellett energiahatékonysági programokra 100 millió eurót (több mint 30 milliárd forintot) szánnak.

A hitelprogramról további részletek egyelőre nem ismertek, a bejelentés azonban önmagában is biztatólag hat. Az Erste Bank számára nem új terep az energiahatékonyság és a zöld beruházások támogatása. A tavaly szeptemberben piacra lépett enHome kizárólagos pénzügyi partnereként számos pénzügyi konstrukciót kínál a lakossági és vállalati ügyfelek megújuló energia hasznosítására irányuló beruházásainak finanszírozására.

A termékpalettán egyaránt megtalálhatók az ingatlanfedezettel, illetve ingatlanfedezet nélkül igényelhető hitelek, valamint bizonyos feltételek teljesülése esetén állami kamattámogatású hitel is elérhető. A Zöld Hitel termékcsalád ideális finanszírozási lehetőséget nyújt mindazoknak, akik egy-egy energetikai korszerűsítési beruházást önerőből nem tudnak megvalósítani, azonban törekednek arra, hogy otthonukat takarékosabbá, energiahatékonyabbá tegyék. Legyen szó napelemes vagy napkollektoros rendszerről, a fűtési rendszer modernizálásáról hőszivattyú vagy kondenzációs kazán telepítésével, hőszigetelésről vagy egyéb beruházásról, az enHome a finanszírozást is magában foglaló, teljes körű szolgáltatással áll az ügyfelek rendelkezésére.

Nyomtatás
Küldés e-mailen

Legfrissebb híreink

Jelentős bővülés előtt áll a napelemgyártás
2015.  május 20. szerda 16:17
Street food napenergiával
2015.  május 15. péntek 11:07
Csúcsra jár idén a német szélenergia-ipar
2015.  május 11. hétfő 08:56
Szélerőmű táplálja az elektromosautó-töltőt
2015.  május 07. csütörtök 15:11
Kína mer nagyot álmodni
2015.  május 07. csütörtök 15:07
Napenergia – egy kicsit másképp
2015.  április 27. hétfő 16:12